Servicefradrag

Håndværkerfradraget (servicefradraget) for 2021 er markant øget i forhold til 2020 og giver nu fradrag for serviceydelser (herunder rengøring og vinduespolering) i hjemmet, op til 25.000 kr. pr. person i husstanden, som er over 18 år.

Du kan kun få fradrag for arbejdsløn, og arbejdet skal stå på listen over godkendte ydelser hos SKAT (rengøring og vinduespolering er en godkendt serviceydelse). I nedenstående ses blandt andet, hvad man kan benytte servicefradraget til ved privat rengøring:

  • Vask og aftørring af flader i boligen
  • Rengøring af toilet og bad
  • Støvsugning, gulvvask og boning
  • Opvask, tøjvask og strygning
  • Rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.

5 vigtige ting at huske i forbindelse med håndværkerfradrag

Du får kun fradrag for arbejdslønnen inklusive moms (du får ikke fradrag for de materialer der bliver brugt).

Betal dine regninger i forbindelse med service- eller håndværksydelser elektronisk med dit Dankort, MobilePay eller netbank.

Du skal gemme din dokumentation på det udførte arbejde.

Et servicefradrag har en værdi på cirka 27%. Det vil sige at hvis dit servicefradrag er på 25.000 kroner. Du vil derfor spare cirka 6.750 kroner i SKAT.

Hvis du for eksempel vil have servicefradrag i 2021 for en udført ydelse i 2021, skal du indberette og have betalt arbejdet inden slutningen af februar 2022.

Sådan indberetter du håndværkerfradrag i 2021

Du skal indtaste dit håndværkerfradrag på din forskudsopgørelse. Dette sker på SKATs hjemmeside hvor du skal logget ind med dit NemID.

Herefter skal du trykke på feltet ”Indberet håndværkerfradrag” og udfylde din boligform, service- eller håndværkerydelse, anføre CVR-nummer, betalings dag og arbejdsløn for det udførte arbejde.

ØNSKER DU ET TILBUD?

[/vc_column_text]

Firmanavn
Navn*
By/område*
Email*
Telefon
Din besked
[/vc_column][/vc_row]

+45 28 77 01 57